Σχετικά με μας

 

Η "Δράση για μιά άλλη πόλη" είναι μία αυτόνομη και ριζοσπαστική προσπάθεια που ξεκίνησε σαν χώρος συζητήσεων και κατέληξε στη δημιουργία δημοτικής κίνησης, η οποία για πρώτη φορά συμμετείχε σε δημοτικές εκλογές το 2006 λαμβάνοντας ποσοστό 8,5% και μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο των Βριλησσίων.

Η "Δράση" στις εκλογές του 2010, με ποσοστό 13,9% κατέλαβε δύο έδρες ενώ στις εκλογές του 2014 με ποσοστό 15,5% κατάλαβε τρεις έδρες.

Στην κίνησή μας συναντιούνται δημότες με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και εμπειρίες. Η σύνθεση αυτής της διαφορετικότητας σε μία κοινή προσπάθεια, είναι το κεντρικό στοιχείο της φυσιογνωμίας μας.

Από το 2006 η "Δράση" συμβάλλει με προτάσεις στα θεσμικά όργανα του Δήμου Βριλησσίων, διοργανώνει δεκάδες εκδηλώσεις για τα τοπικά ζητήματα, την πολιτική και τον πολιτισμό, ενημερώνει με εφημερίδα και ιστοσελίδα τους δημότες, διατηρεί ζωντανή μία ανοιχτή διαδικασία προβληματισμού και κινητοποίησης στην πόλη μας.

Εστιάζουμε στην ανάγκη να ενισχυθεί η συμμετοχή στα κοινά, γιατί έτσι αλλάζει η έκβαση των "μικρών" αλλά και των "μεγάλων" αγώνων. Επιμένουμε στα κινηματικά χαρακτηριστικά και στην αυτονομία της Κίνησής μας, γιατί αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μορφή οργάνωσης των πολιτών στη γειτονιά τους.

Συνεχίζουμε, δημιουργώντας προϋποθέσεις έξω από το σκηνικό της παρακμής και της κρίσης, για μιά "άλλη" οργάνωση της τοπικής κοινωνίας.

 

Επαφή

ΣυμμέτοχοςΠολίτης

theofilisa@gmail.com

Αναζήτηση στο site

Ιστορικό του project

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να περιγράψετε το ιστορικό του σχεδίου και να δώσετε λόγους για τη δημιουργία του. Είναι βολικό να αναφέρετε τους ακρογωνιαίους λίθους του σχεδίου και να τιμήσετε τους συμμετέχοντες.

Οι χρήστες μας

Εδώ μπορείτε να περιγράψετε ένα χαρακτηριστικό χρήστη και γιατί αυτό το project είναι σημαντικό σε αυτόν. Καλό είναι να δώσετε κίνητρα στους επισκέπτες σας ώστε να επανέλθουν στην ιστοσελίδα σας.

© 2015 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode